Thursday, December 20, 2012

2012 dan 2112

Semalam (20.12.2112) hari hol negeri Johor..
so bile dah diberi kebebasan bercuti ni aku amik kesempatan nak jalan-jalan..
kak mawar ajak gi TESCO, carik bibik die punye almari.
so aku pun shopping le sekali..kebetulan maggi tengah murah,aku beli le maggi,dengan stock jajan..
bile dah nak sampai kaunter,baru le aku perasan yang dalam beg aku takde wallet..
tergamam aku kejap..
camne nak bayar ni?pastu kat mane wallet aku?tercicir ke?orang seluk ke?ke tinggal kat umah?
mmg cuak le kejap..
tapi nasib baik kak mawar boleh dulukan duit die.
dalam aku berdoa biarle purse tu tertinggal kat umah..mmg pagi tadi aku bukak wallet nak tengok duit ade tinggal berapa..maklumle dah nak ujung bulan ni..

dah antar kat mawar balik umah die, aku balik ke rumah aku dengan penuh debar..dengan lesen takde,minyak dah merah..duit cuma tinggal RM4 je dalam kocek..itu pun sebab balance belanja kat TESCO yang kak mawar bayarkan tadi.

masuk bilik,fuhh...lega..baik je purse tu dok kat atas katil..sayanggg ko purse..

Hari ni 21.12.2012

kalau ikutkan tarikh ni konon-konon #endoftheworld
aku pun baru 2hari lepas aku download citer 2012..tapi belum tengok lagi..
aku dengar ade sesetengah kilang sampai shutdown operasi kilang..pastu siap hantar email kat kawan-kawan say 'goodbye world'
lawak betul la sape yang percaya bende karut ni
kiamat tu pasti datang,tapi tarikhnye bukan kita yang tentukan.

okey..tarikh ni plak aku update entry ni sbb ade sejarah aku sendiri
sejarahnye ialah...
taraaaa....
semalam aku naik rumah dari parking kete sampai tingkat 10 dengan selipar sebelah lain-lain.
padan la famili dalam lift semalam pandang aku pelik atas bawah..
hahaha,,
mesti die diorang kata awek ni dah cun,tapi kesian..pakai selipar sebelah lain..

ni kes aku tergopoh-gapah nak tengok wallet aku ade tinggal kat umah ke tak..tu yang kalut tu..haha

okey,sekian cerita pada 21 december 2012..
tahun depan baca entry ni balik yang kononnya mat saleh kata #endoftheday tu.

1 comment: