Wednesday, August 12, 2009

Quote of the day_13 August 2009

Business is a great teacher: It makes you take risks, go for your dreams, face fears, handle your emotions, deal with difficult people, and learn balance. You don’t have to do any weird workshops or sign up for any therapy sessions. Go into business and you’ll be enrolled in the greatest seminar of all time. And it happens every day, every where, to every one. You can’t avoid it.
— Joe Vitale


Monday, August 10, 2009

Tuesday, July 28, 2009

"Energetic" Music Video Released Along with Repackaging News



BoA has finally released her latest single's music video via the Entertainment Weekly website, an American magazine that focuses mainly on entertainment media and critic reviews.

BoA is so "Energetic" in the music video, as she shows off her powerful dancing skills in a club and geared out in her favorite accessories, necklaces, bracelets, and big rings. She is also sporting the same style of makeup and face decoration she had during SF Pride. BoA can be seen wearing a purple corset in her dancing sequences, showing us that BoA's skills can't be restricted by her clothes OR high heeled shoes! Now that's impressive! But what's even more amazing is that the new and extended version of "Energetic" was used in the video. It was the same version BoA performed at SF Pride. With face shots, full body shots, slow motion, mirror imaging, and impressive lighting -- the director certainly knows what he's doing and brought us BoA fans tons of eye candy.

Along with the music video release on Entertainment Weekly, BoA had an interview with the article writer David Yi where she shared some interesting and exciting news. BoA reveals that "...one more song is coming out for [her] repackaged album [to be] released in September — it’s the same as the first album but with added new songs."

A repackaging? You mean with a whole new photoshoot and a brand new, never released song? Yes, please!

Once more information about the repackaged BoA album release, BoAjjang will be the first to know. In the mean time, if you haven't picked up her first release of BoA, buy it now on Amazon or iTunes!

To watch the full music video and interview, check out Entertainment Weekly's site here!

Credits:
Site: http://www.BoAjjang.com
News Update: KayneLee09 (BoAjjang.com), boanjel (BoAjjang.com), Rockwithme192 (BoAjjang.com)
Writeup/Editing: Rockwithme192 (BoAjjang.com), boanjel (BoAjjang.com), Uni (BoAjjang.com)
News Source: Entertainment Weekly
Images Source: Rockwithme192 (BoAjjang.com)

__________________________________________________________________
Cool MV from BoA..Dance step makin byk improvement..Go BoA!!Go BoA!!We support You!!

Lembu Ko Translate from Super Junior MV

Jalan-jalan kat youtube,terjumpe MV Super Junior ni yang dah ditranslate jadi bahase melayu..tapi ape pun aku tak paham..serius lawak gile MV jadiknye..hahahaha..elok plak die hard fans SuJu tak mengamuk..comel plak tengok HeeChul dalam video ni..enjoy..

Lembu ko..lembu ko..mari meh..

yang paling tak tahan,"paksu,wat cawat tiga"
hahahah..lawak guling2..

Chocolate Cake


Chocolate Cake untuk ditempah(toping chocolate)
Size:9'x 3
Berat :1.5kg
Harga :RM 40

Motivation Quote @ Kuala Tahan

Mase jalan-jalan kat Kuala Tahan,snap gamba mural kat sekolah ni..Quote untuk motivation..meh aku salin balik sbb pic ni kurang jelas sikit..
"The journey of thousand miles start with a single step"
"Many receive advice,only the wise profit from it"
"You win not by chance but by preparation"
"Success does not consist in never makin mistakes but in never making the same a second time."
"Great mind have purpose;Other simply have wishes"


Kuala Tahan-26 July 2009

Monday, July 20, 2009

Amalkan setiap pagi bile bangun dari tido

Dato' Dr. Fazilah Kamsah pernah berkata..... .

" setiap pagi sedekahkan al-fatihah kepada kedua ibu bapamu ( tak kira
masih hidup @ telah tiada )"......... nescaya pintu rezekimu akan
terbuka buat kamu...

Berdasarkan Hadith Nabi :
"Tidak akan terputus rezeki seseorang selagi dia tidak meninggalkan
doa kepada kedua orang tua nya dalam sehari"

Huraian hadith:
- jangan sesekali meninggalkan doa kepada kedua ibubapa (baik yang hidup
mahupun yang sudah tiada )

- Allah akan memurahkan rezeki kepada mereka yang tidak putus berdoa
kepada kedua ibu bapa (walaupun ada ibu bapa yang leka, doakan agar
mereka berubah)

- Ingatlah bahawa keredhaan ibu bapa adalah keredhaan Allah

- Semasa berdoa, berdoalah dengan bersungguh2. .....tadah tangan dan
bayangkan wajah kedua orang tua k ita , termasuk guru2 k ita dan
mereka yang banyak menolong k ita (berdoa perlu benar2 bersungguh2)

- Mereka yang lupa berdoa kepada kedua orang tua, akan disempitkan
rezeki oleh Allah

Kesimpulannya:
- Bagi yang berniaga, tak perlu ada ilmu pelaris..... . Cuma jangan
lupadoakan ibu bapa k ita setiap hari

- Rezeki bukan sahaja berupa wang ringgit, tetapi segala nikmat yang kita
dapat dari Allah (e.g. makan, kesihatan, kasih sayang, ilmu dsb nya..)
InsyaAllah
Berusaha dan bertawakal.. ...insyallah ,

- rezeki itu bukan kerana ada

sijil SPM,(kata Azmil Mustapha)... ..Mari kita cuba .Allahhuakhbar. ..

Insya Allah

Allahu Akbar !

Monday, July 13, 2009

Quote of the day_Know Your Genius

Everyday start your new life!!

Semalam dah berlalu.Hari ni kita masih hidup.Gunakan masa yang ada sepenuhnya.
Sebelum tido malam tadi, bace buku The Greatness Guide-Robin Sharma.Cukup le bace 1 bab setiap hari.Bace banyak2,tapi tak practice pun tak guna.So,bab yang aku bace semalam"Know Your Genius" akan dijadikan quote motivation aku untuk hari ni.


Ape yang cuba diceritakan oleh penulis dalam bab ni ialah:
Focus on any area or skill with relentless devotion to daily improvement and passion for excellence and within three to five years, you will be operating at levelof cometence (and insight) such that people call you genius.

yes!!betul tu..jika diingatkan balik,dari awal permulaan aku buat blog ni, corak penulisan aku adalah more 'dicrect point' dan gaya penulisan pun seolah caca merba.Tapi jika setiap hari masukan entry, setiap kali tu jugak buat improvement, bagi masa dalam kurang @ lebih dari 3tahun,insyaallah aku akan dilabelkan genius dalam bidang ni.ekeke..

same jugak mase mula-mula belajar autocadd dulu.mula2 buat kerja macam budak 2 tahun bace ABC. Tapi selepas setiap hari buat kerja yang same & buat improvement dalam skill & knowledge, dan diberi masa dalam tempoh 2 tahun,alhamdulillah aku dah mahir guna skill autocadd. Dan sekarang,setelah mahir,cari satu lagi ilmu baru untuk aku lebih mahir lagi.

so,ape yang dapat disimpulkan dari bab 'Know your Genius" ni ialah:-


Percayalah..kita boleh menjadi genius in anything area & skill yang kita buat sekarang jika diaplikasikan formula di atas.

Jika tidak,Lakukan Perubahan!!Tinggalkan area & skill tersebut,mulakan satu baru.Kerana 'sesuatu yang baru' itu lebih mudah untuk difahami & lebih indah untuk di'explore' dengan lebih lanjut lagi.

Sekian quote of the day pada hari ini..

Prince turn into frog & The good old days

&


Tadi balik umah jap tengok The good old days yang tengah tayang kat ntv7 jam 1.30tgh.Baru le aku terperasan yang muka hero dan heroinnye ade persamaan dengan hero-heroin Prince turn into frog. Bagi sesape yang memang layan soap opera ni & fanatic chinese & taiwan drama mungkin kenal ke-4 pelakon ni. Tapi ini pada pandangan mate aku je la..Pandangan mate orang lain,tak tau le plak..hihi..

Steven Ma Jing Tao (The good old days)& Ming DaoPrince turn into frog)Qiao En(Prince turn into frog) & Amy Chan(The good old days)

Dah le kedua-dua drama ni buat aku demam.Walaupun satu tayang time zaman internet blum berkembang,1 lagi tayang time aku tengah gile surf internet,tapi penangan die tetap same.Kedua-dua couple citer ni ade chemistery.Cuba nak dolak dalik yang diorang bercinta.Sampaikan kene menjauhkan diri dari masing2 untuk elakkan gossip di kalangan peminat.err..ke aku ke yang nampak persamaan uke diorang ni?..ataupun kat forum dah kecoh bende ni,just aku je yang tak tau?ekeke..

Sunday, July 12, 2009

Quote of the day_Take a risk

Tibe-tibe hari ni malas nak buat keje.bukan setakat keje ofis,tapi bisnes skali.huhu..
mb sbb dapat virus-virus yang menghalang aku untuk meneruskan perjuangan.Takut untuk turun ke medan perang.Dengan kata lain, takut jika aku gagal.so aku letak quote ni just untuk pedoman diri sendiri:-

"Salah satu sebab kenapa orang dewasa berhenti belajar adalah kerana mereka menjadi semakin kurang bersemangat untuk mengambil risiko terhadap kegagalan"-John Gardner



Fighting!!

Wednesday, July 8, 2009

Tersebutlah kisah 1 cerita..

Bosannye petang ni..nk masuk entri baru,no idea..nak borak kat forum,tak tau nk lepak board mane..masuk blog orang asyik jadik silent readers je..
kat tangan aku ni ade buku Billie Lim_Hikmah kegagalan. Dah kali ke berape aku bace buku ni..tapi tak pernah pun nak sharing kat sini.So hari ni aku share kan satu cerita di zaman dulu kala.
*all the story is credit to him(Billie Lim).

Pada satu ketika, seorang raja yang sedang belayar dengan kapalnya telah dilanda ribut kencang. Salah seorang daripada hambanya yang tidak pernah ke laut mula menangis disebabkan ketakutan. Tiada seorang pun dapat tenteramkannya sehingga tangisannya menjadi semakin kuat.
Raja menjadi marah lalu bertitah "Tiadakan sesiapa di dalam kapal ini yang boleh mententeramkan si pengecut ini?"Semua penasihat raja tidak sanggup menyuarakan pendapat walau sepatah pun.

Akhirnya seorang pendita yang turut menumpang kapal tersebut berkata, "Patik rasa, patik sanggup mententeramkannya dengan syarat patik diberikan kebenaran penuh untuk berbuat apa saja yang patik fikirkan betul."

Dengan perasaan ingin tahu apakah yang akan dilakukan oleh pendita tersebut, Baginda pun bertitah,"Baiklah,Beta benarkan."

Pendita itu kemudiannya memanggil beberapa orang askar dan memerintahkan mereka untuk menghumbankan hamba tersebut ke laut...

kenapa?kenapa perlu buang hamba tu?????.............................

......apabila tercampak ke laut, sang hamba yang malang itu pun menjerit, ketakutan dan menerajang liar dengan kaki dan tangannya untuk cuba berenang. Tetapi beberap ketika kemudian, sang pendita itu pun memerintahkan askar-askar itu untuk menarik semula hamba tersebut ke dalam kapal.
Sekembalinya ke atas kapal, sang hamba itu terbaring letih,ketakutan dan senyap-sesenyapnya. Raja menjadi hairan dengan perubahan sang hamba lalu bertanya untuk mendapatkan jawapan.

Pendita itu menjawab,"kita tidak pernah sedar betapa untungya kita dalam satu keadaan sehinggalah kita berada dalam keadaan yang lebih buruk."

___________________________________________________________________


Sekiranya anda berasa susah untuk tidur malam ini, ingatlah tentang keluarga tidak berumah yang tidak mempunyai katil tempat berbaring..

Sekiranya anda tidak bernasib baik di tempat kerja, fikirkanlah tentang mereka yang tidak bekerja bagi tempoh 3 bulan yang lalu..

Sekiranya anda kecewa dengan perhubungan makin buruk, fikirkanlah tentang mereka yang tidak pernah tahu tentang apa rasanya untuk menyayangi dan disayangi.

Sekiranya anda merungut kerana tidak mempunyai sepasang kasut baru pada tahun ini, fikirkanlah tentang seorang yang tidak mempunyai kaki.

Sekiranya anda berasa kekurangan dan terfikir apakah sebenarnya hidup ini;apakah matlamat hidupku; bersyukurlah..kerana masih terdapat mereka yang tidak hidup lama untuk menikmati peluang tersebut..

BERSYUKURLAH...

Tuesday, July 7, 2009

Majlis pengebumian Jacko



PERARAKAN kereta mengiringikenderaan yang membawa mayat Jackson keluar dari kawasan tanahperkuburan Forest Lawn Mortuary untuk menghadiri upacara penghormatankepada Michael Jackson di Staples Center, Los Angeles, semalam. –REUTERS

LOS ANGELES 7 Julai – Upacara pengebumian Michael Jackson dimulakandengan keluarga Raja Pop itu berkumpul mengadakan majlis khas untukmemberi penghormatan terakhir kepada Jacko, sebelum mayatnya dibawa kearena sukan Staples Center, di sini untuk menghadiri satu upacarapenghormatan kepada Raja Pop itu.


Ketua Polis Los Angeles, Bill Bratton mengesahkan mayat Jackson akandibawa ke arena sukan itu selepas keluarganya mengadakan majlis khasuntuk memberi penghormatan terakhir kepadanya.

Di Staples Center keranda Jackson diletakkan di tengah-tengah pentasyang akan menyaksikan bintang-bintang seperti Stevie Wonder, MariahCarey dan Lionel Richie mengadakan persembahan bagi memberipenghormatan kepada ikon pop itu.
Keluarganya mencadangkan supaya mayat Jackson dibawa ke StaplesCenter dengan helikopter bagi mengelakkan kesesakan jalan raya,diiringi pasukan SWAT daripada Jabatan Polis Los Angeles.


Barisan kenderaan kereta limosin hitam dan Range Rovers, diiringiPasukan Peronda Lebuhraya California yang akan mengiringi kenderaanyang membawa mayatnya, memenuhi kawasan perkarangan rumah keluargaJackson sejak sebelum pukul 8 pagi lagi.

Laluan bebas kenderaan ditutup pada waktu puncak di Los Angelesuntuk memberi laluan kepada perarakan kenderaan yang mengiringi keretamembawa mayat Jacko untuk dibawa ke tanah perkuburan Forest LawnMemorial Park di kaki bukit Hollywood untuk upacara pengebumian yangdiadakan secara tertutup.

Ketiga-tiga anak Jackson, Paris Michael, 12 Paris, 11, dan PrinceMichael II, 7, tidak kelihatan, tetapi ibu bapanya, Joe dan Katherine,kelihatan berjalan memasuki bangunan itu bersama-sama adik-beradikJackson yang lain.

Sementara itu, di pinggir bandar Los Angeles seolah-olah ‘sepi’ kerana bersedih sempena pengebumian Jackson.
Polis menutup jalan-jalan utama dan menasihati mereka yang tidakmempunyai tiket supaya tidak mendekat arena sukan tempat upacarapenghormatan kepada Jackson diadakan.

Tidak jelas ke mana mayat Jackson akan dibawa selepas upacarapenghormatan itu, walaupun besar kemungkinan ia akan dibawa ke tanahperkuburan di Forest Lawn untuk dikebumikan.


Lebih satu bilion orang mengikuti upacara penghormatan kepada Jackson di Staples Center melalui Internet.
– AGENSI
___________________________________________________________________
*dalam majlis tersebut, keranda tidak dibuka.kebiasaanye dalam majlis pengebumian agama kristian, pintu keranda akan dibuka dan wajah mayat akan dapat dilihat. Jadi timbul persoalan betul ke jenazah ade dalam keranda tersebut.
*more picture:-

Anak beliau, Prince Michael dan Paris yang tiba dengan neneknya.
Abang beliau, kesemuanya memakai white sequinned glove. Dari kiri: Randy, Tito, Marlon, Jackie and Jermaine
Mariah Carey yang 'seksa' dengan Trey Lorenz.They performed Jackson's 1970 hit "I'll Be There"
Queen Latifah : "In Birmingham Alabama and Birmingham England, we are missing Michael Jackson"
Budak yang peling kecik tu adalah anaknye yang sering ditutup dengan kain & sering dikejar paparazzi.
Paris Katherine Jackson(MJ's daughter) speaks bout her dad:"I just want to say, ever since I was born, Daddy has been the best father you could ever imagine. I just want to say I love him so much."Here the video.I'm crying..huhu..



The last part is semua yang hadir menyanyikan lagu 'We are the world"..


R.I.P Michael Jackson..U r the one..

Korean Drama : Everybody Cha Cha Cha ( 다함께 차차차 )

Dah lame rasenye tak tengok citer korea.kalo dulu pantang ade drama baru,mesti nk follow up.sekarang ni macam dh ketinggalan sikit pasal K-Drama ni.So, mase dok mencari citer ape yg nak tengok,bace sinopsis drama ni not bad jugak le..Tapi masalahnye citer ni 100++ episod.tunggu chanel u s'pre tayang le jawabnye..hihi..

_____________________________________________________________________

Title: 다함께 차차차 / Everybody Cha Cha Cha
Chinese Title : 一起恰恰恰
Also known as: Jolly Widows / All of us, Cha Cha Cha
Genre: Family
Episodes: 100+
Broadcast Network: KBS1
Broadcast period: 2009-June-29 to 2009
Air time: Monday to Friday 8:25 PM

Synopsis

Two women became widows on the same day, same hour. Ha Yoon-jeong becomes the matriarch of the family of her husband. Yoon-jeong supports them because she feels guilty about her husband’s disappearance. Oh Dong-ja, Yoon-jeong’s sister-in-law, has been living with Yoon-jeong’s help as well. After the terrifying day of losing their husbands, the two women have been living as each other’s good companions. However, now they become implacable enemies because of their children! What would happen if their daughters rival each other in love? What would happen if Yoon-jeong’s husband, who everyone thought was dead, appears before them as the future father-in-law of Dong-ja’s son? Could Yoon-jeong and Dong-ja’s relation go back to the good old days?

Cast

Shim Hye-jin as Ha Yoon-jung
Park Hae-mi as Oh Dong-ja
Kim Young-ok as Park Jung-nyeo
Oh Man-suk as Han Jin-woo
Lee Chung-ah as Han Soo-hyun
Park Han-byul as Han Jin-kyung
Hong Yo-seob as Kang Shin-ok
Lee Eung-kyung as Na Eun-hye
Jo An as Kang Na-yoon
Suh Ji-hee as Kang Na-jung
Lee Jong-won as Lee Joon-woo
Lee Jong-soo as Lee Hwal
Lee Joong-moon as Lee Han
Kim Bo-mi as Jung-sook
Choi Joo-bong as Lee-jang
Kim Byung-man

Monday, July 6, 2009

Keputusan bedah siasat Jacko bocor



LOS ANGELES - Keputusan bedah siasat yang dibocorkan kepada media menunjukkan Raja Pop, Michael Jackson amat kurus dan kepalanya hampir botak, lapor sebuah akhbar semalam.

Berat badan Michael yang mesra dengan panggilan Jacko ketika masih hidup ialah 50.8 kilogram dan perutnya hampir kosong kecuali mengandungi beberapa pil yang sudah larut.

Menurut keputusan bedah siasat itu, pinggul, peha dan bahunya dipenuhi dengan kesan jarum dipercayai akibat suntikan ubat penahan sakit.

Dia yang meninggal dunia ketika berumur 50 tahun memakai rambut palsu ketika dia didatangi anggota-anggota perubatan, kata laporan itu.

"Dia kurus kering, rambutnya gugur dan dia tidak menjamah makanan tetapi pil ketika meninggal dunia," kata satu sumber yang rapat dengan penyanyi itu kepada media.

Jacko meninggal dunia pada Khamis lalu di rumah yang disewanya di sini selepas diberikan ubat penahan sakit oleh doktor peribadinya.

Dia meninggal dunia selepas degupan jantungnya terhenti.

Menurut laporan bedah siasat itu: "Kesan suntikan terdapat di seluruh tubuhnya dan kecacatan itu disebabkan oleh pembedahan plastik yang dilakukan sejak bertahun-tahun lalu.

"Terdapat empat suntikan baru di sekitar jantungnya, kemungkinan daripada percubaan untuk mengepam adrenalin ke dalam jantung untuk menghidupkannya," kata laporan itu.

Tiga daripada suntikan itu sudah menembusi dan merosakkan dinding jantungnya manakala suntikan keempat di tulang rusuk.

Menurut laporan bedah siasat itu lagi, beberapa tulang rusuknya patah ketika usaha menyelamatkannya dilakukan pada Khamis lalu.

Penyanyi itu mempunyai lebam misteri di bahagian lutut dan tulang kering serta di belakang badannya kemungkinan menunjukkan dia pernah terjatuh.

Terdapat parut di kulitnya dekat telinga kirinya dan bahagian itu botak sepenuhnya. Parut itu mungkin wujud berikutan kemalangan ketika dia menjalani penggambaran iklan Pepsi pada 1984.

Dalam penggambaran itu, rambutnya terbakar.

Keluarga Jacko meminta bedah siasat kedua dilakukan selepas bedah siasat pertama tidak menunjukkan bahawa dia meninggal dunia kerana perbuatan khianat. - Agensi

Hantu Jacko di Neverland?


GAMBAR (dalam bulatan) menunjukkan lembaga hitam di rumah di Neverland Ranch, milik Jacko di Santa Barbara.

LOS ANGELES - Peminat-peminat Raja Pop, Michael Jackson kini berdebat sama ada satu bayang seperti lembaga hantu yang muncul ketika satu siaran stesen televisyen CNN disiarkan secara langsung itu merupakan roh penyanyi berkenaan, lapor sebuah akhbar semalam.


Satu lembaga dilihat bergerak di koridor rumah Michael iaitu Neverland Ranch di Santa Barbara di sini tetapi ketika itu ia tidak disedari oleh jurukamera dan pengacara siaran CNN.

Lembaga itu kemudian hilang ketika stesen televisyen CNN membuat liputan berhubung rumah Michael itu.

Liputan itu berjudul Inside Neverland yang menyiarkan temu ramah dengan abang Michael, Jermaine Jackson.

Peminat-peminat Michael yang mesra dengan panggilan Jacko ketika diamasih hidup berdebat di laman web sama ada hantu

Raja Pop itu yang berjalan menuju dalam rumah itu atau ia cuma merupakan bayang-bayang.

Salah seorang peminat Jacko berkata dalam satu laman web: "Ia pastinya bukan satu bayang-bayang, Tidak ada sesiapa pun di sana (rumah Jacko) yang membuat bayang-bayang."

Seorang lagi peminat memberitahu: "Kemungkinan ia (lembaga itu) ialah Michael bagi memberitahu kita bahawa dia masih lagi bersama kita tetapi dalam bentuk roh."

Bagaimanapun, terdapat peminat yang tidak mempercayai kewujudan hantu Jacko.

Menurut seorang lagi peminat, lembaga itu terlalu tinggi untuk kelihatan seperti Jacko.

Imej itu turut disiarkan di laman web YouTube sekali gus tersebar dengan cepat di Internet.

Jacko meninggal dunia pada 25 Jun lalu di rumah yang disewanya di sini selepas degupan jantungnya tiba-tiba terhenti.

Jenazahnya akan dikebumikan pada hari ini di Hollywood Hills. - Agensi



_________________________________________________________________

kalau betul le itu roh MJ,kesian kat arwah.camne le beliau nak RIP.bile dah takde baru le rata-rata shopping complex,kedai & mane2 tempat nak mainkan lagu diorang..dah seminggu lebih pun, masih tak kebumi lagi..itu pun ade orang kate otaknye dikeluarkan untuk research..so kesian..

Motivational Quote_About Dare

Dah lame tak update pasal motivational Quote. Hari ni aku paste quote about 'DARE'
______________________________________________________________

Soren Kierkegaard

To dare is to lose one's footing momentarily. Not to dare is to lose oneself.
Dale Carnegie
Take a chance! All life is a chance. The man who goes farthest is generally the one who is willing to do and dare.
Vincent van Gogh
One must work and dare if one really wants to live.
Richard M. DeVos
It is impossible to win the race unless you venture to run, impossible to win the victory unless you dare to battle.
Mary Kay Ash
Most people live and die with their music still unplayed. They never dare to try.
Winston Churchill
This is no time for ease and comfort. It is time to dare and endure.
Seneca
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that things are difficult.
___________________________________________________________________
p/s: bile talk about 'dare' ni, salah satu buku yang jadik favorite aku ditulis oleh Billie Lim-Dare to Fail..boleh dikatekan buku tu le yang menjadi insipirasi aku untuk memulakan sesuatu yang baru dalam kehidupan aku.

Thursday, July 2, 2009

Jackson dikebumi cara Islam


PEMINAT dari Iran memberi penghormatan terakhir kepada Jackson di luar kediaman keluarga penyanyi itu di Encino, California.

Keluarga tunaikan hasrat Mikaeel, majlis pengebumian 7 Julai

LOS ANGELES: Keluarga ikon muzik pop terkenal Amerika Syarikat, Michael Jackson, dilaporkan berkemungkinan besar mengebumikan penyanyi itu mengikut cara Islam.

"Keluarganya menimbang pengebumian mengikut Islam kerana mereka percaya Michael mahu dikebumikan mengikut agama barunya," lapor laman web aceshowbiz yang memetik sumber sebagai berkata.

"Abang penyanyi itu, Jermaine atau nama Islamnya, Muhammad Abdulaziz, menerangkan kepada keluarganya mengenai pengebumian menurut Islam kerana berasa penting jenazah adiknya disempurnakan dengan cara Islam," kata sumber itu.

Di sebalik laporan terdahulu majlis memperingati secara umum dan peribadi untuk penyanyi itu ditetapkan pada minggu ini, tiada pengesahan rasmi daripada keluarga Jackson mengenai lokasi pengebumiannya.

Bagaimanapun, aceshowbiz turut melaporkan bahawa pengebumian akan berlangsung pada 7 Julai ini.

Raja Pop itu dilaporkan memeluk Islam pada November 2008 di rumah seorang rakannya di Los Angeles, beberapa tahun selepas menyuarakan minatnya untuk menjadi penganut agama suci itu.

Beliau kemudian menukar namanya kepada Mikaeel, sempena nama malaikat yang ditugaskan menurunkan hujan dan memberi rezeki.

Laporan menyebut, beliau duduk dengan memakai kopiah dan mengucap dua kalimah syahadah di depan seorang imam di kediaman rakan penyanyi itu di Los Angeles.

Jackson mengamalkan cara hidup Muslim sedikit demi sedikit serta membaca al-Quran dikatakan menjadi amalan hariannya, malah mengakui menemui kekuatan dan kesungguhan dalam menempuh pelbagai dugaan dan rintangan dalam hidupnya.

Jurucakap penghibur legenda itu memberitahu, pihaknya sudah mengesahkan kepada semua media di seluruh dunia mengenai kebenaran desas-desus mengatakan Jackson memeluk Islam.

Selepas penyanyi itu dilaporkan memeluk Islam, Jermaine memberitahu wartawan, adiknya mula tertarik kepada agama itu sejak 1989. - Agensi

*credit to cari.forum

___________________________________________________________________

Akhirnya,keputusan telah dibuat.MJ @Mikaeel akan dikebumikan dengan cara Islam..Al-fatihah..

beliau yang juga seorang mualaf telah pergi pada hari jumaat,iaitu penghulu segala hari..semoga rohnya dicucuri rahmat..

perginya seorang lagenda yang sukar dicari ganti..

Lirik lagu Sengeh

Ade org mintak lagu ni..memandangkn aku ingat gile lagu ni sbb bagi memori yg sangat indah untuk aku,aku letak le kt blog ni..

SENGEH SEINDAH SURIA..
YANG MEMBAWA CAHYA
SENGEH LAH DARI HATI..
DUNIAMU BERSERI..

SENGEH UMPAMA TITIAN..
DALAM KEHIDUPAN..
KAU TERSENGEH..
KUTERSENGEH..
KEMESRAAN MENGUNTUM..

SENGEH..
KEPADA SEMUA...
SENGEHANMU..
AMATLAH BERHAGA..
SENGEH..
MEMBAHAGIAKAN..
DENGAN SENGEHAN..TERJALINLAH..
IKATAN...

*original song perkataan SENGEH tu sebenarnye SENYUM..

Tuesday, June 30, 2009

Evolusi perubahan wajah Michael Jackson

Terjumpe 1 site, perubahan wajah MJ dari dulu hingga hari-hari terkhirnya..Orang gambarkan beliau sama dengan beberapa watak yang buruk & hodoh..

1979 age 21

Hard to believe - this was Michael Jackson. He was born August 28, 1958 - one of 9 kids. His father reportedly nicknamed him "Big Nose".

Mike was born a cute African-American guy. "Normal", if you will, and very talented. Despite the current, sad stories about his lonely, sad childhood, Mike grew up surrounded by famous people and an adoring public. At age 5, Mike and his brothers were the amazing 'Jackson 5'. They played locally, then in New York and Philly. They were "discovered" by Gladys Knight and pianist Billy Taylor at the famous Apollo Theater in Harlem. By age 11, Mike was a Superstar. At age 13 he went solo and had his first #1 hit at 14 with "Ben" (a touching love song to a rat). Who knew he'd get addicted to plastic surgery, face accusations of child molestation and end up America's Most Famous Sideshow?

1984 age 26

Mike gets his nose slightly narrowed and his eyebrows shaped. This was his "Thriller" Era and he was smokin'. People did notice this facial change and commented on it - guys just didn't do this back then.
Some in the Black community made comments about him having a problem with his African-American
looks and making his nose more "White". H
e was cute as hell, though. Oh, baby. He gave coherent interviews. He had a cute sense of humor and was seen on TV doing other things besides whining, faking tears and defending legal charges. He didn't wear a face mask in public. He smiled a big, infectious smile. He was humble and grateful for his fame and his fans' appreciation. He made hit after hit, celebrated music videos one after another, sealed obscenely huge record sales and contracts. He had unprecedented $ponsorship deals with Pepsi, and LA Gear Sportwear. People stood in line at 1AM to purchase "Thriller" when it came out, even though the store didn't open until 9 AM.

1985 age 27

  • The shark music from "Jaws" starts softly in the background...

Another nose job to narrow things and permanent eyeliner tattooed around his eyes. Ouch! Is that lipstick?! Hell, it's the 80s - it's allowed. During that time he had an army of spin doctors, lawyers, bodyguards, agents, minions, PR magicians, attendants, and managers all making sure he no one had a clue about his personal life but what did we care? He was doing amazing, selfless things - contributing to children's charities and starting his own "Heal The World Foundation"; cowriting the famous "We Are The World" song to help African famine victims. He was given the Heritage Award and praised by Queen Liz, President Reagan and others. Mike was everywhere, giving as much as he got and letting us all know how blessed he was. There was no one who wasn't impressed and didn't sprain an ankle trying to imitate his "Moon Walk" in their living room.

Almost, but not quite,
The Rock Horror Show

1987 age 29

  • The Sigourney Weaver in "Ghostbusters" Stage - The beginning of the end.
OK, people and the press are really talking now. Gasps are audibly heard. He gets his nose done again, and, in a move that will forever baffle the world, neglects to sue the bastard who botched the surgery job on him. He suddenly has cheek bones. In a mere year and a half his skin's gone from beautiful cocoa bronze to fish belly white. He first denies this, then blames it on the medical condition Vitiligo which causes people of color to develop light patches of skin that lack pigment. Well he doesn't say this, his "people" say this. Mike ain't saying a thing which is odd considering the good he could do to bring this little understood condition to public light. Rumors abound that he's been allegedly taking female hormones (note the clever use of the word "allegedly" to avoid a law suit) to remove facial hair and keep that voice of his at the 12 year old boy pitch. He's talking in a Marilyn Monroe Little Girl Whisper. He's started the Spin of the misunderstood, picked-upon Victim instead of an increasingly weird 30 year old man. He's creepy. People are making jokes that only in America can you be born a black man and end up a white woman. Talented or no, the fact is we're realizing that Michael Has Issues.
Sigourney

1991 age 32

  • The "LaToilet" stage
In an insult to transvestite men everywhere - who can look pretty damn good in a dress and makeup and can project alluring female charm - when Mike does this, he doesn't even have the decency to stop grabbing his crotch every 1.0045 seconds and allowing that image for us. His skin is getting lighter still even though it's supposedly already been lightened (or not...who do you believe? Him or his PR people?). His public antics are presented weekly, as are his new lip colors. He should pick a damn color and stick with it already. Eyebrows were whittled down to Joan Crawford peaks. He now has an interesting, manly cleft in his chin and a dropped, square jawline. The joke was that he was really his sister LaToya - you notice you never saw them in the same room together? He gets his nose done again and now sports little teeny triangles for nostrils and a sharp razor ridge you could grate cheese on. Popular opinion is he "fucked it up". He defends himself in the press by asking why people make such a Thang out of it... a lot of people get a little nose work done! and it's not national news! Sheesh already! Can't you leave him alone?! He's got a skin disease! (although having Vitilgo has nothing to do with having nonstop plastic surgery). He had a bad childhood! He's a nice person! He recycles his plastics! Even people in his 'camp' are publicly saying the man's elevator isn't going to the top floor anymore.

LaToya. I think

1993 age 34
  • The "Judy Jetson"/Flying Monkey look..and the year It all began..
He messed with it all again. Current Color: toilet paper pink. Cheeks: Squirrel socking nuts away for the winter. Reportedly the tip of his nose is so damaged from the operations that the tissue has died, and he's now wearing a fake prothesis tip. (Ya think? ). This unnecessary and seemingly nonstop alteration has passed into the realm of "self-mutilation" and when the shocking news of child molestation charges come to light, it's the last straw for his sponsors Pepsi, LA Gear and others who cancel his contracts. The public, who forgave his mounting eccentricities because of his incredible talents nod in silence about it all, unsurprised. Most remark that someone with this going on visibly outside has to have a lot of demons going on inside. In his defense, Mike launches his second career as Whining, Weeping, Hurt, Offended, Innocent Victim. Like being instantly on the verge of tears at any legit question he wants to avoid is also "normal".
Ms. Judy Jetson

1997 age 38


Bizarro Michael

  • The "Alcoholic Housewife" look...

... didn't catch on either. Even the staunch defenders of Michael's sanity have to admit the boy's cheese has slid off his cracker. Mike gets a fake chin implant and suddenly loses his cleft chin, the sides of his face are stretched taut, his nose isn't pointing North anymore and it's anyone's guess what the hell he did to his skin this time. The Art of Cosmetology seems to be an unknown science in his part of the world and he's getting his face done at the local morgue. He has new lipstick (my shade Mike..cool!) and jokes abound that he's turned into Diana Ross. He is a ghoul and seems to be a sick puppy with all this stuff he's done to himself and his bizarre antics in public. Each photo that shows up in the coming years never fails to make people's jaws drop. Mike gets worked up saying he doesn't see why everyone but him can have a little nip and tuck on the nose but let him go have a tiny bit and BOY O BOY it's National News. ::fake sob!:: He doesn't think he looks that different and wishes people would leave him alone. We wish he'd leave his face alone.

Bizarro Superman

1999 age 41
  • The Batman Period - Holy Joker!
New chin again. Nose again. New cheeks. Smaller jaw. The Bizarro angles gone. The gaunt look is replaced by rounder fluff. This would all be amusing as Theater except this is how he's walking around, every day, pretending this is all perfectly normal. The weirdest thing is people act like it is. I mean, you never see photos of Mike dragging the usual 3 or 4 little boys around with him, at some awards show and see people in the background throwing up. Rumor has it he transplanted some pubic hair to his jaw to try to make a Goatee in an attempt to butch up , but the thought is too repulsive to dwell on.
Of course that's just Tabloid fodder.
The Joker

2000 age 41

  • The Japanese Anime Cartoon Guy period

Oh, this isn't looking good...a Goatee! Suddenly his jaw is an inch longer. He got his eyes pulled so tight he looks Oriental and they've ceased to line up properly. His lips have a hint of that lizard-lock smile you see on people who have overdone the facelifts. Good thing Japanese Anime cartoons are taking the US by storm so this is kind of fashionable. Hey, if you plaster the make up on enough, you can make anyone look good. A new fad are the "Glamor Shot" Stores, where women plop down huge amounts of $$$ to have technicians professionally do their make-up, hair. Photography experts professionally light them and transform the package into a drop dead gorgeous, stunning New You and take photograph evidence that it was actually managed. Everyday women are transformed into sensual, perfect creatures. Because of this It hits us that this is the trick Michael's been using in all those perfect professional photos we see of him! You mean all those photos of him are retouched?! Say it ain't so! When he's caught in public it's quite a different matter. And ack! Is that pubic hair?

2001 age 42

  • What Ever Happened To Baby Mike?
AAAAAAAAAAAHHHHHHHHH! GAHHHHHH!! Oh, sorry....
My, my.. where does one start? Here is Michael at the age of 42 with his wrecked face and apparently no makeup. Gone the artistry of the airbrush, wizardry of make up artists and the kind, magic lighting of studio crafted reality. You can see the rumored (please note inventive use of word "rumored" to avoid a law suit...) fake-nose-tip-prothesis hanging off as well as the scars. The thin little beak nose of 1997 seems to have expanded once again. It's hard to see a human being in there, and it's amazing there are plastic surgeons who can mutilate someone like this and sleep at night. I wish I had $1 for every ranting "fan" who's accused me of altering this photo or airbrushing/faking the photos on this page. I tell them that's called "getting sued to oblivion" ", if it were true on my part. All these photos are from fan or "official" web sites or major publications and can be obtained by anyone willing to use a search engine for an hour or two. Information on Mike's face, his surgeries, his bizarre personal and public actions and the words of people who have stopped covering for him fill ten of thousands of web sites.
ett Davis in
"Whatever Happened
to Baby Jane"
a great, creepy movie

Jan 2002 age 43

  • The "Black Lagoon" phase
Big news brings Michael out of his Howard Hughes-like life and back into the spotlight when he charges his record company, Sony, is "racist". That's why his "Invincible" CD sold 2 million copies; Sony didn't promote him enough. He sez. We all get to gasp anew and ask the question - WTF?! Seems he's had his nose fixed,,,WHEW! and just got out of bed. As it is reported in the news it seems a bridge was built to widen the nasal passages. "Thank God!" the headlines say. Poor thing probably couldn't breathe! with those teensy bitty nostrils. Oh How Nice For Him! Perhaps his singing will improve, since his last album was 70 minutes of hiccups, grunts, fake crying and yips. One has to wonder why, with all his money, he can't seem to find plastic surgeons who are capable of actually doing plastic surgery. The "fixed" bridge appears as two lumpy lines and not what say, just for the sake of argument, a plastic surgeon might put in someone's face to create a nose bridge. Maybe this is a new trend in Breath-Rite Strip implants? One wonders what those Jutting Gill Bumps were on the sides of his jaw in 1997. Mike ruins his symmetry schtick with mismatched, lopsided eyes and lipstick like my senile Aunt Margaret wears. Music critics and even those in the record industry are saying OK, quite enough from this goof. There is even a TV special in the UK asking - If this is what the guy is doing to his outside, then what the hell is going on inside? What's happened to our Michael?
Mr. C.F.B. Lagoon

Oct 2002 age 44

Tracey Orvez took this photo in the parking lot of the Beverly Regent Hotel in Beverly Hills, California. She heard he was there so waited in hopes of seeing him. What a surprize it must have been to see The Mike, making his way to his limo dressed in only blue Jammies with snow flakes and polar bears on them. Always a good look for a star, I say. She asked if she could take his photo and he said sure...as long as she "stood well back".

I can't imagine why.

The publicly decried "third nostril", which appeared after the January plastic surgery (see above photo) that a few took time out of their busy days to write and inform me I was full of shit about, seems to be closing up but has left an obvious scar. The tip, which has been rumored (damn, I'm good) to have died and/or be a puttied-on prothesis looks to be dead tissue and/or a puttied on prothesis. Said Ms. Orvez: "He looked like a ghoul. When I had the picture developed, I was sick. The guy doesn't appear to have a nose."

Well, when you hack away at it for 15 years, that happens. But as my detractors write to me, I just put these vicious "lies" up because I'm "jealous". I am, boy howdy! I'm jealous I don't have whatever it is Mike's on to make his pupils the size of dinner plates. And I would really love some Polar bear and snowflake jammies myself. I wish Tracey mentioned if they had Feets in them or not! It's hell trying to find "fun" jammie feets pajamas when you're a grown up woman. How envious I am that a grown man can!

Evil Dead 2

Nov 13, 2002


  • The Latex Monkey In a Bad Wig Look of Planet Michael

The story is that Mike was in court because of a $21 million suit filed by his longtime promoter, Marcel Avram. He says Mike didn't show up for 2 concerts New Years Eve 2000 and Mike says he thought they'd been canceled so spent the night at home watching TV. ::rolling eyes:::

Jackson wore a surgical mask when entering and leaving the courthouse (gee..wonder why?). His former publicist says he routinely wears the mask "to protect his throat from pollution and germs". Like that reason in itself is a perfectly normal one. You see anyone else walking around with surgical masks on? Perhaps it's to hide the dead, rotting tip of his putty nose. Just to throw out an idea here. What I think we have here is the New Howard Hughes.

I like the wig though. I wasn't aware that the historic (3000 - 1200 BC) tradition of wearing dead marmots on your head had been revived. Are those caterpillar eyebrows? A 1000-yard stare? What a trend setter!

Thirty fans were allowed into the courtroom after winning that "honor" by Lotto.

Ari from
Planet of the Apes


Suggested and sent
by the McManus family,
Sherry, & about 80 more.
I like how you think..

Sept. 2004

  • Mr. Potatohead Michael

We can all rest easier now - Michael got a new nose courtesy of Dr. Werner Mang, a German Plastic surgeon. Not only is Dr. Mang a gifted genius, but he doesn't mind talking about how he made Michael a new nose out of part of his ear. Just in time for Mike's child molestation trial, so he's looking good. Except for wearing white to court, and everyone knows you don't wear white after Labor Day.

So Dr. Mang says that Mike's "people" in 1998 about fixing his nose, since it was rotting off his face. Mang did the operation in the office of Michael's regular plastic surgeon, the one who ought to be sued for malpractice. He took a slice of cartilage from Mike's ear and slapped that puppy on his non-nose. He stated that Michael has an obsession with plastic surgery and wants to change from a black man to a white woman. He really said that, too. I really like this doctor. He thinks like me! Michael's regular plastic surgeon said that after every album, Mike had more surgery done and always wanted a thinner nose. Michael, however, still claims he only had two procedures done on his nose and nothing else. Not one thing. His face just sort of "squared out" and, mercifully, he got a much better wig.

Mr. Potatohead


Walau apapun orang kate,die dah takde..Tapi hakikatnya beliau adalah seorang bintang yang sukar dicari ganti..R.I.P MJ..u r de one..